Skip to main content

Epal Euro pallets

Epal Euro pallets worden gebruikt voor transporten tot max. 2.000 kg, het zijn de meest bekende en gebruikte pallets in Europa.

De afmetingen en specificaties zijn door de EPAL (de European Pallet Association) vastgelegd. Uitsluitend wanneer een Euro pallet aan alle kwaliteitseisen voldoet mag het EPAL teken op de pallet worden gemarkeerd. Een EPAL Euro pallet kunt u herkennen aan de klossen. Een EPAL Euro pallet is op de linker- of rechterklos voorzien van het het EUR of EPAL logo.

De afmeting van de EPAL Euro Pallet is 80 x 120 cm. De hoogte/dikte is 14,4 cm. De pallet heeft een bovendek van in 5 planken met daaronder 9 klossen gemonteerd. De afmeting van een EPAL Euro pallet is universeel en daardoor internationaal te gebruiken.

Hout & kunststof

We hebben ook kunststof Euro pallets in het assortiment. Een groot voordeel van kunststof Euro pallets is dat ze weersbestendig en gemakkelijk te reinigen zijn. kunststof Euro pallets splinteren en schimmelen niet.

CP pallets

Op het eerste gezicht lijken de CP pallets precies hetzelfde als ‘gewone’ pallets, maar ze hebben andere kenmerken.

CP pallets hebben een groot draagvermogen, zijn bestand tegen giftige en bijtende stoffen en worden veelvuldig in de chemische industrie gebruikt. Ze worden o.a. gebruikt voor het vervoeren van vaten, zakgoed, octabins en big-bags. Met 9 verschillende soorten CP pallets is eenheid ontstaan in maatvoering en het gebruik van de pallets. De 9 varianten zijn ontworpen om aan eisen van de Europese chemische industrie te voldoen.

H1 pallets

H1 Pallets zijn kuststof pallets en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Door de vorm zijn ze gemakkelijk stapelbaar. De meest voorkomende kunststof pallet is de kunststof Euro pallet (120 x 80 cm) en de ISO pallet (120 x 100 cm). De Euro pallet is de standaard pallet in veel Europese landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. In Engeland en Frankrijk is de ISO pallet de standaard pallet.

Kunststof pallets zijn robuuster, worden gemaakt van gerecycled plastic, zijn duurzamer dan houten pallets en gaan tot wel 10 keer langer mee. Kunststof pallets houden geen vocht vast en zijn daardoor hygiënischer in het gebruik. Kunststof pallets zijn eenvoudig schoon te maken en hoeven minder vaak vervangen te worden. Transportkosten zijn lager omdat kunststof pallets lichter in  gewicht zijn.

CP pallets

CP pallets hebben een groot draagvermogen, zijn bestand tegen giftige en bijtende stoffen en worden veelvuldig in de chemische industrie gebruikt. Ze worden o.a. gebruikt voor het vervoeren van vaten, zakgoed, octabins en big-bags. Met 9 verschillende soorten CP pallets is eenheid ontstaan in maatvoering en het gebruik van de pallets. De onderstaande varianten zijn ontworpen om aan eisen van de Europese chemische industrie te voldoen.